Spekulatiivisen fiktion kritiikkikurssi etänä 21.-22.11.2020

Onko sinulla mielipide lukemastasi? Osaatko myös perustella sen? Osaatko olla objektiivinen?

Vastasitpa kyllä tai ei, nyt sinulla on mahdollisuus oppia!

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry järjestää kritiikkikurssin viikonloppuna 21.-22.11.2020 kello 11-17. Kurssin ohjaa kirjailija, kirjallisuuskriitikko Päivi Haanpää. Kurssi järjestetään etätoteutuksena, ja se sopii sekä jo kriitikkona toimiville että arvostelujen kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Kurssilla käydään läpi arvostelun kirjoittamista käytännössä mutta myös kriitikon etiikkaa ja kritiikin teoriaa. Lisäksi kurssin aikana kirjoitetaan arvostelu vuoden 2020 aikana ilmestyneestä spekulatiivisesta novellista. Näin syntynyt arvostelu julkaistaan Kosmoskynässä 2/2020 Kosminen Colosseum -palstalla. Toivomme, että kurssille hakeutuisivat erityisesti henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita kirjoittamaan kirja- ja novelliarvosteluja Kosmoskynään tulevaisuudessa.

Kurssille valitaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. (Päivitys 13.10: Kurssi on täynnä, mutta varasijoille voi ilmoittautua vielä!) Ilmoittaudu osoitteeseen info@tieteiskirjoittajat.net viimeistään la 25.10. mennessä. Hyväksytyille lähetetään ohjeet ennakkotehtävään sekä lista arvosteltavista novelleista, josta valitsemansa novellin osallistuja saa itselleen sähköisessä muodossa. Kurssi on avoin STK:n jäsenille ja on maksuton.

Kurssi järjestetään Jenny ja Antti Wihurin säätiön tuella.