Stk:n julkaisemia novelleja Atorox-ehdokkaina
Turun Science Fiction Seura ry:n jakaman Atorox-palkinnon ehdokkaat vuodelle 2022 on julkaistu, ja 21:n novellin listalta löytyy kolme Stk:n ja Esc:n Aurinkosydän-antologian (2021) teksteistä: Serafia Alhon Kuka palvelee palvelinta, Anni Kuu Nupposen Ja maa vastasi sekä Reetta Vuokko-Syrjäsen Aurinkosydän.
Tämän ohella Stk:n julkaiseman Kosmoskynä-lehden novelleja on listalla kaksi: Avi Heikkisen Huomisen tekijät on vapaasti luettavissa verkossa, ja Hanna Oittisen Kutuaika löytyy painetusta lehdestä numero 1/2021.
Onnittelemme kaikkia ehdokkaita sekä teosten toimittajia!
Viestejä paremmista tulevaisuuksista -antologian novellivalinnat valmiit
Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien Viestejä paremmista tulevaisuuksista -antologian toimituskunta on suorittanut valintansa antologiaan tarjottujen novellien ja raapaleiden joukosta. Yhteensä antologiaan tarjottiin määräaikaan mennessä (31.1.2020) 31 novellia ja raapaletta.
Tarjottujen tekstien laatu oli korkea, ja useissa ulkopuolelle jääneissä novelleissa ongelma ei ollut tekstin laatu vaan hieman ohi antologian teeman oleva fokus. Yllättävän moni kirjoittaja oli päättänyt lähestyä valoa ja utopiaa pimeyden ja dystopian kautta, minkä seurauksena ulos jäi useita sinällään todella hyviä novelleja. Toimituskunta toivookin, että kirjoittajat tarjoavat näitä tekstejä rohkeasti muihin julkaisuihin.
Valittuja tekstejä kehitetään edelleen kirjoittajien kanssa. Antologian toimituskuntaan kuuluvat Camilla Kantola, Teemu Korpijärvi ja Reetta Vuokko-Syrjänen.
Antologian toimituskunta
Viestejä paremmista tulevaisuuksista -antologian väliaikatiedote
Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien Viestejä paremmista tulevaisuuksista -antologiaan tarjottiin määräaikaan (31.1.2020) mennessä yhteensä 31 novellia ja raapaletta. Toimituskunta on aloittanut tarjottujen tekstien läpikäymisen. Kirjoittajille ilmoitetaan valituista teksteistä maaliskuun puolivälissä. Tekstejä ryhdytään tämän jälkeen työstämään yhdessä kirjoittajien kanssa.
Kiitämme kaikkia, jotka ovat tarjonneet tekstejä antologiaan.
Päivitys: Antologiaan osallistuneille on sähköpostitse kuitattu teksti saapuneeksi. Kirjoittajat, jotka ovat lähettäneet enemmän kuin yhden tekstin, ovat saaneet kuittauksen jokaisesta tekstistä erikseen. Jos samasta tekstistä on lähetetty useita versioita deadlinen siirtymisen vuoksi, kuittaus on tullut uusimmasta versiosta.
Jos olet lähettänyt tekstisi eikä kuittausta näy sähköpostissasi, ole mahdollisimman pian yhteydessä toimitukseen osoitteessa stkantologia@gmail.com.
Toimituskunta:
Camilla Kantola
Teemu Korpijärvi
Reetta Vuokko-Syrjänen
Kirjoituskutsu Viestejä paremmista tulevaisuuksista -novelliantologiaan – vastausaikaa pidennetty 31.1.2020 asti
Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry. kutsuu jäsenistöään tarjoamaan novelleja teemalla ”viestejä paremmista tulevaisuuksista”. Yhdistyksen asettama toimituskunta valitsee tarjottujen novellien joukosta työt, jotka kootaan antologiaksi.
Novellien tekstilajina on hope- tai solarpunk, jossa yhteiskunta on selättänyt suuret sosiaalisen epätasa-arvon kysymykset, ympäristöongelmat, resurssipulan tai vastaavat vaikeudet, jotka seisovat yltäkylläisyyden ja onnellisuuden tiellä. Esimerkkejä tällaisista lähtökohdista voi löytää esimerkiksi Gene Roddenberryn Star Trekista, Iain M. Banksin Kulttuuri -sarjasta tai Alastair Reynoldsin Poseidonin lapset -sarjasta.
Yhteiskunnan hyvinvointi sisältää myös kirjoittajan suurimman haasteen. Kuinka luoda kiinnostavia jännitteitä ja vetovoimaista draamaa onnellisessa ja yltäkylläisessä yhteisössä? Mistä syntyy tarinan liike? Antologiaan toivotaan utopiayhteiskunnan kuvausten ja poliittisten pamflettien sijasta nimenomaan hahmo-, juoni- tai tunnelmavetoisia tarinoita, siis kokonaisia ja eheitä novelleja.
Novellien enimmäispituus on 30 liuskaa tai 8,000 sanaa, kirjoitettuna rivivälillä 1,5 ja fontilla Times New Roman, koko 12. Myös teemaan sopivat raapaleet tai runot ovat antologiaan tervetulleita.
Tekstien tulee olla kirjoittajien omia töitä ja ennen julkaisemattomia.
Tarjotut tekstit pyydetään toimittamaan sähköpostin liitteenä tekstitiedostona (.doc, .docx, .rtf tai .odt) 31.1.2020 mennessä osoitteeseen stkantologia@gmail.com. Sähköpostin viestikenttään tulee kirjoittaa kirjoittajan yhteystiedot (nimi, osoite, sähköpostiosoite).
Antologiaan voivat tarjota tekstejä sellaiset Suomen fantasia- ja tieteiskirjoittajat ry:n jäsenet, joiden vuoden 2019 jäsenmaksu on maksettu jättöpäivään mennessä. Huom. siirrämme jäsenmaksusi koskemaan vuotta 2020, jos olet liittynyt loppuvuodesta vain antologiakutsun takia.
Julkaistut kirjoittajat saavat antologiasta itselleen tekijäkohtaisesti kolme (3) ilmaiskappaletta, ja mahdollisuuden ostaa antologiaa alennettuun hintaan. Yhdistyksen ei ole taloudellisesti mahdollista maksaa rahallista korvausta kirjoittajille, vaan antologian tavoite on kerätä laadukkaita tekstejä yhteiskunnallisesti merkittävästä aiheesta ja samassa antaa yhdistyksen jäsenille mahdollisuus saada tekstejään julkaistuksi toimitetussa muodossa.
Antologian mahdollinen tuotto käytetään yhdistyksen toimintaan, mm. kurssi- ja julkaisutoimintaan.
Antologian toimituskuntaan kuuluvat Camilla Kantola, Teemu Korpijärvi ja Reetta Vuokko-Syrjänen. Toimituskunta valitsee tarjottujen joukosta julkaistavat tekstit ja toimittaa ne valmiiksi yhteistyössä kirjoittajien kanssa.
Kokeellisen mursukauhuantologian kirjoituskutsu 1.4.2019 alkaen
Ne ovat valtavia, kestävät kylmää ja voivat sukeltaa jopa sadan metrin syvyyteen… Niiden syöksyhampaat saattavat olla peräti puolen metrin pituiset – ja ne voivat elää jopa kolmekymmentä vuotta! Arktisissa vesissä uiminen ei tunnu enää lainkaan hyvältä idealta, vai mitä?
Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry kutsuu kirjoittajia mukaan uuteen julkaisuun, jonka teema on
KOKEELLINEN MURSUKAUHUANTOLOGIA
Teos aloittaa STK:n Tuoretta karvaa – uusia näkökulmia eläinkauhuun -kirjasarjan, joka on uusi, rohkea askel Tuoretta verta -kirjoitusoppaan viitoittamalla tiellä. Teossarja pyrkii tuomaan monimuotoisen kauhukirjallisuuden suuren yleisön tietoisuuteen korostamalla ekologisia teemoja ja suomalaisille tärkeää yhteyttä luontoon.
Pyydämme lähettämään novellisi synopsiksen sähköpostilla 31.4.2019 mennessä osoitteeseen mursukauhu@gmail.com.
Novelliin tulee sisältyä jonkinlainen spekulatiivinen elementti sekä joko konkreettinen tai metaforinen mursu. Novelli voi sisältää elementtejä muista vastaavista lajityypeistä kuten mursufantasiasta ja mursuavaruusoopperasta, mutta hallitsevan teeman on syytä olla kauhu, jota nämä arktisten alueiden hirmuiset pedot luontaisesti herättävät. Myös eroottiset aiheet käyvät samalla caveatilla: juonen pitää sisältää muutakin kuin pelkkää paranormaalia mursuromantiikkaa. Kauhu voi olla luonteeltaan myös psykologista tai eksistentialistista. Omaperäinen tapahtumaympäristö ja mursukirjallisuuden kliseiden välttäminen lasketaan plussaksi.
Lisätietoja kirjoittajille:
– Aiempaa kokemusta tai julkaisuja ei tarvita, eli kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. STK:n jäsenyyttä ei vaadita.
– Hakuajan päätyttyä toimituskunta on yhteydessä tekstien kirjoittajiin ja antaa heille tarkemmat toimintaohjeet tarinan jatkokehittelyn ja julkaisun suhteen. Kirjoittajille ei makseta palkkiota, vaan kyse on talkootyöstä. Valmis antologia ilmestyy alustavien suunnitelmien mukaan 1.4.2020.
Tervetuloa julkkareihin 11.8.
Stk on julkaissut uuden antologian teemalla urbaani fantasia. Meliwas ja muita kaupunkeja -antologian julkkareita vietetään Helsingissä perjantaina 11.8. Tilaisuus järjestetään Radisson Blu Plazan alakerrassa, mukavassa kirjastobaarissa Bar 7 Blingsissä. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi antologian julkaisutilaisuuteen! Tule kuulemaan kirjoittajien ajatuksia tarinoista ja nauttimaan tunnelmasta. Julkkareissa on ohjelmaa ja pientä naposteltavaa, ja antologiaa on saatavilla tarjoushintaan 15 €. Julkkarit alkavat klo 18.00.
Julkkareiden tapahtumasivu Facebookissa.
Tapahtumapaikka Bar 7 Blings, kirjastobaari.
Tarkat tiedot antologiasta Antologiat-sivulla.
Meliwas ja muita kaupunkeja -antologiaa on toki saatavilla myös Worldconissa Stk:n myyntipöydässä koko tapahtuman ajan.