Kummien tarinoiden viikonloppu Tampereella 3.-4.11.

Stk on mukana Kummien tarinoiden viikonlopussa Tampereella 3.-4.11. Tapahtuma on osa Tampereen tarinatehtaan toimintaa: Kummien tarinoiden viikonloppu on alku monipuoliselle kirjallisuusohjelmalle, jota tarjoillaan Finlaysonilla pop-up-kirjallisuustalossa koko marraskuun ajan. Osoite on Finlaysoninkuja 6.

Stk järjestää lauantaina 3.11. kaikille avoimen, maksuttoman ja aloittelijoillekin sopivan työpajan. Tervetuloa mukaan!

Klo 12-13.30 Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien järjestämä kirjoituspaja ”Spekulatiivisen fiktion kirjoittamisen lempeät alkeet”. Miten kirjoittaa siitä, mikä ei ole olemassa? Haluatko tietää, mitä se ”spekulatiivinen fiktio” oikein on, tai kaipaatko muuten vain uusia virikkeitä kirjoittamiseen? Tule mukaan tähän matalan kynnyksen kirjoittamispajaan! Paja on suunnattu yli 15-vuotiaille, yläikärajaa ei ole. Pajan vetävät Katri Alatalo ja Reetta Vuokko-Syrjänen, ja mukaan mahtuu 15 ensin ilmoittautunutta. Ennakkoilmoittauminen 31.10. mennessä osoitteeseen: info (at) tieteiskirjoittajat.net

Viikonlopun muu ohjelma:

La 3.11.

Klo 14-15 Steampunk-teehetki. Kirjailijat J.S. Meresmaa ja Anni Nupponen keskustelevat steampunk-kirjallisuudesta.

Klo 15-18 Osuuskumman julkkarijuhlintaa. Julkistetaan antologiat Sirkus synkkä ja Naamiot. Pukeudu naamiaisasuun! Paras asu palkitaan!

Su 4.11.

Klo 13-14 NaNoWriMo:n startti! Marraskuun haaste: kirjoita romaani kuukaudessa! Viimeistään nyt on aika aloittaa. Tunti vapaata kirjoitusaikaa.

Klo 14.15-15 Tommi Vänni: Spekulatiivisen fiktion genret. Aloittelijaystävällinen luento siitä, mitä spekulatiivinen fiktio
pitää sisällään ja miten sen eri lajityypit määritellään.

Klo 15-16 Osuuskumman kirjailijat lukevat raapaleita.