Teksti on rikki -kurssi tulee taas

Teksti on rikki! Taas!

Vuoden 2018 Teksti on rikki -kurssi saa jatkoa tänä kesänä, ja vieläpä virtuaalisesti! Jos siis olet jumissa tekstisi kanssa, tule keräämään työkaluja sen korjaamiseen. Kurssi soveltuu myös niille, jotka eivät ole osallistuneet aiemmin — kertaamme ensimmäisellä kerralla rakenneasiat, joihin aiempi kurssi painottui.

Etäopetuspäivät ovat la 13.6.2020 ja la 8.8.2020. Kurssille otetaan 9 osallistujaa seuraavin perustein: 1) Etusijalla ovat hakijat, joilla on novellimittainen oma teksti työstettävänä. 2) Lopullinen valinta tapahtuu lyhyen motivaatiokirjeen perusteella (ks. ohje alla).

La 13.6.2020 klo 11-17

I Rakenne ja teema: Miksei tekstini kerro siitä mistä luulin sen kertovan?

Käydään läpi rakenneasiat, hahmokaaret ja toiminnan motivointi sekä temaattisten elementtien kehittely ja sovelletaan niitä yhdessä yhteiseen esimerkkitekstiin. Tämän pohjalta pohditaan oman tekstin ongelmia — käsittely etänä opettajan kanssa kurssikertojen välillä. Varaathan siis aikaa myös itsenäiseen työskentelyyn!

La 8.8.2020 klo 11-17

II Tyyli ja sanataso: Miksei tekstini kuulosta siltä miltä haluan?

Käydään läpi lause- ja sanatason asioita rytmin yms. kannalta ja suhteutetaan niitä eri genrejen ja aikakausien tyylilajeihin sekä analysoidaan osallistujien etukäteen valitsemia, omalle kirjoitustyölle relevantteja tyylinäytteitä. Päivän aikana tehdään palautteellisia tyyliharjoituksia.

Hakeminen ja motivaatiokirje

Hakeminen kurssille tapahtuu hyvin lyhyellä motivaatiokirjeellä (noin 100 sanaa). Perustele motivaatiokirjeessäsi, miksi tarvitset tätä kurssia rikkinäisen tekstisi korjaamiseen. Jos haet kurssille ilman omaa tekstiä, kerro miten toivot hyötyväsi kurssista. Perustelujen ei tarvitse olla erityisen laajoja tai syvällisiä, vaan tavoitteena on yksinkertaisesti löytää ne osallistujat, jotka ovat aidosti motivoituneet työstämään tekstejään eteenpäin.

Lisäksi liitä mukaan ”rikkinäinen” tekstisi. Teksti saa olla enintään 30 liuskaa normaaliasettelulla (fontti Times New Roman tai vastaava, fonttikoko 12, riviväli 1,5, marginaalit 2 cm).

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen reetta.vuokko-syrjanen@spekuloi.net 30.4.2020 mennessä. Valinnoista ilmoitetaan 15.5.2020 mennessä.

Kerrothan hakemuksen yhteydessä myös nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi sekä oletko Stk:n jäsen. Kurssin ohjaa Reetta Vuokko-Syrjänen.

Kurssin hinta on 30€ STK:n jäsenille, 50€ ulkopuolisille.

Kurssi järjestetään Wihurin säätiön tuella.