Kokeellisen mursukauhuantologian kirjoituskutsu 1.4.2019 alkaen

Ne ovat valtavia, kestävät kylmää ja voivat sukeltaa jopa sadan metrin syvyyteen… Niiden syöksyhampaat saattavat olla peräti puolen metrin pituiset – ja ne voivat elää jopa kolmekymmentä vuotta! Arktisissa vesissä uiminen ei tunnu enää lainkaan hyvältä idealta, vai mitä?

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry kutsuu kirjoittajia mukaan uuteen julkaisuun, jonka teema on

KOKEELLINEN MURSUKAUHUANTOLOGIA

Teos aloittaa STK:n Tuoretta karvaa – uusia näkökulmia eläinkauhuun -kirjasarjan, joka on uusi, rohkea askel Tuoretta verta -kirjoitusoppaan viitoittamalla tiellä. Teossarja pyrkii tuomaan monimuotoisen kauhukirjallisuuden suuren yleisön tietoisuuteen korostamalla ekologisia teemoja ja suomalaisille tärkeää yhteyttä luontoon.

Pyydämme lähettämään novellisi synopsiksen sähköpostilla 31.4.2019 mennessä osoitteeseen mursukauhu@gmail.com.

Novelliin tulee sisältyä jonkinlainen spekulatiivinen elementti sekä joko konkreettinen tai metaforinen mursu. Novelli voi sisältää elementtejä muista vastaavista lajityypeistä kuten mursufantasiasta ja mursuavaruusoopperasta, mutta hallitsevan teeman on syytä olla kauhu, jota nämä arktisten alueiden hirmuiset pedot luontaisesti herättävät. Myös eroottiset aiheet käyvät samalla caveatilla: juonen pitää sisältää muutakin kuin pelkkää paranormaalia mursuromantiikkaa. Kauhu voi olla luonteeltaan myös psykologista tai eksistentialistista. Omaperäinen tapahtumaympäristö ja mursukirjallisuuden kliseiden välttäminen lasketaan plussaksi.

Lisätietoja kirjoittajille:

– Aiempaa kokemusta tai julkaisuja ei tarvita, eli kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. STK:n jäsenyyttä ei vaadita.

– Hakuajan päätyttyä toimituskunta on yhteydessä tekstien kirjoittajiin ja antaa heille tarkemmat toimintaohjeet tarinan jatkokehittelyn ja julkaisun suhteen. Kirjoittajille ei makseta palkkiota, vaan kyse on talkootyöstä. Valmis antologia ilmestyy alustavien suunnitelmien mukaan 1.4.2020.