Kirjoituskutsu Kosmoskynään 1/2019

Vuoden 2019 ensimmäiseen Kosmoskynän numeroon haetaan kirjoituksia teemalla PAHUUS.


Kirjoitusten deadline on maaliskuun 4. päivä (ma) kello 23:59:59, ja ne tulee lähettää sähköpostilla lehden päätoimittajalle Toni Saariselle osoitteeseen toimitus (at) kosmoskyna.net (toivotut tiedostoformaatit docx/rtf).


Artikkelin tai esseen tapauksessa olisi suotavaa, että lähestyt toimitusta ensin aiheen luonnoksella/synopsiksella, mielellään jo tammikuussa.


TEEMASTA


Ihana, kauhea pahuus! Välttämätön osa tarinankerrontaa – vai onko? Tarjoa meille näkemyksiäsi pahuuden luonteesta, erilaisista ilmenemismuodoista ja tarpeellisuudesta. Nyt saa panna fanivaihteen silmään: kuka tai mikä on lempipahiksesi ja minkä vuoksi? Tai sitten voit tutkia asiaa analyyttisemmin: miten kirjoitetaan hyvä pahis? Mikä toimii, mikä ei? Millaista on pahuuden kuvakieli?


Entä filosofisesti katsoen: mikä oikeastaan on pahaa? Kannattaako fiktiossa edes kuvata mitään absoluuttista moraalin saralla, vai ovatko harmaan sävyt kiinnostavampia? Onko genrejen välillä eroa? Miksi räävittömästä pahuudesta nautitaan fiktiossa niin paljon? Tavallaan teemaan on sisäänkirjoitettu myös sen vastakohta: voiko pahasta puhua puhumatta samalla hyvästä, arkkivihollisesta ilman sankaria?


Artikkeleita, novelleja, raapaleita, kolumneja, asiaankuuluvia arvosteluja ynnä muuta häijyä otetaan vastaan ilkeästi virnistellen! Omaperäiset lähestymistavat kunniaan, ei pahuudellakaan ole rajoja.