Kosmoskynä 1/2018 on ilmestynyt

Tämän vuoden ensimmäinen Kosmoskynä on Ursula K. Le Guin -teemanumero. Scifin ja fantasian mestari Le Guin oli monipuolinen kirjailija ja inspiroiva ajattelija. Hänen tuotantoaan on suomennettu melko paljon, ja hän onkin vaikuttanut moniin suomalaisiinkin kirjailijoihin vuosien saatossa ja jättänyt jälkensä spekulatiivisen fiktion historiaan. Le Guin kuoli 22.1.2018.

Kansikuva: Elisa Haaranen

Teemanumeron novelleista mm. Camilla Kantolan Logiikanedistäjä ja Pihla Tammiston Puroitta valuu veri vuorilta pohtivat kulttuurien kohtaamisia, Le Guinin henkeen sopivasti. Anna Merikallio pohtii Pimeyden vasen käsi -romaanin pohjalta sukupuolen representaatiota artikkelissaan Sukupuolen käännöksiä, ja Mika-Petri Laurosen artikkelissa taas syvennytään Le Guinin Always Coming Home –teoksen maailmaan. Lisäksi lehti tarjoilee uutuuskirjailijoiden esittelyjä (Anniina Mikama ja Inna Airola), yhdistyksen kuulumisia, novelliarvioita ja paljon muuta!

Uusimman Kosmoskynän irtonumeroita voi ostaa hintaan 6,50 € + postikulut 2,40 €. Tilaukset osoitteeseen tilaukset(at)tieteiskirjoittajat.net .

Tue siis yhdistyksen toimintaa ja tilaa itsellesi Le Guin -pitoista kesälukemista!