Stk:n ohjelma Finnconissa

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry on aktiivisesti mukana tämän viikonlopun Finnconissa Turussa.

Kirjoittajaperjantai

Perjantaina 13.7. Stk järjestää kaikille avoimen kirjoittajaperjantain klo 14-18. Tarkka ohjelma on nyt listattuna myös conin sivuilla ja Fb-tapahtumassa . Lämpimästi tervetuloa mukaan! Ohjelma on avointa kaikille kiinnostuneille. Paikka on Turun yliopiston Quantum-rakennuksen kakkoskerroksen luentosali XVII.

14.00-14.45 
Verinen tynkä: Kauhuteemainen lyhytproosapaja

Reetta Vuokko-Syrjänen ja Solina Riekkola
Mikä sinua pelottaa? Tule sukeltamaan ihmismielen pimeään puoleen! Kirjoituspajan alustuksessa pohditaan kauhun rakentumista fiktiossa, mutta itse tekstit voi halutessaan tuottaa myös kieli poskessa. Omat kirjoitusvälineet mukaan.

15.00-15.45 
Fantasiamaailman rakentaminen – Tabusanat ja uudissanat

Laura Luotolan luennolla pohdiskellaan muun muassa seuraavia kysymyksiä: Miten kuvitteellista maailmaa rakennetaan sanaston kautta? Mikä rikkoo illuusion? Miten kiroilla korrektisti?

16.00-16.45 
On Writing

Perinteisessä kunnivieraiden paneelissa keskitytään kirjoittamiseen ammattilaisten näkökulmasta. Shimo Suntila (pj), Lauren Beukes, Maria Turtschaninoff, Merja Polvinen

17.00-17.45 
Stk:n kirjoittajamiitti

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n tapaaminen. Tilaisuus on avoin kaikille sf/f-kirjoittamisesta kiinnostuneille. Tapaamisen vetää Katri Alatalo.

Lauantain ja sunnuntain ohjelma

Stk:n väkeä on myös runsaasti mukana Finnconin ohjelmassa lauantaina ja sunnuntaina. Koko ohjelma löytyy Finnconin sivuilta. Lauantaina pidetään Tuoretta verta -paneeli, jossa ääneen pääsee uuden kauhukirjoitusoppaan kirjoittajia ja toimittajia:

La klo 16.00-16.45
Tuoretta verta – paneeli kauhun kirjoittajalle
(XX, Agora)
Uunituoreen kauhukirjoittamisen oppaan toimittajat ja kirjoittajat pohtivat kauhun kirjoittamista ja kauhuoppaan syntyprosessia. Miten hyvää kauhua kirjoitetaan? Mikä innosti kokoamaan kirjoittamisoppaan kauhun kirjoittajille? Sara Palermo, Pyry Palermo (pj.) Marko Hautala, Mia Myllymäki, Boris Hurtta ja Artemis Kelosaari.

Sunnuntaina puolestaan vuorossa on mm. Novan palkintojenjako:

Su klo 12.00-12.45
Atorox-, Nova- ja Vuoden spefigradu -palkintojen jako
(XX, Agora)
Atorox-palkinto myönnetään vuoden parhaalle tieteis- tai fantasianovellille. Samassa yhteydessä jaetaan Nova-kirjoituskilpailun palkinnot sekä Finfar ry:n vuoden parhaalle spefigradulle myöntämä palkinto. Anna Mattila, Taru Hyvönen ja Kaisa Kortekallio.

Julkkarit

Lauantai-iltana Stk:n Tuoretta verta -kauhukirjoittajan opas julkaistaan Megajulkkareissa yhdessä muiden julkaisujen kanssa. Julkkarit järjestetään Panimoravintola Koulussa klo 19.00-20.40, ja tilaisuudessa julkistetaan yhteensä kuusi kirjaa. Mukana Stk:n lisäksi ovat Tutka, Osuuskumma, Kuoriaiskirjat sekä ESC. Tämän jälkeen Koulussa jatkuvat Finnconin iltabileet. Megajulkkarit Facebookissa

Yhdistyspöytä

Stk:lla on myös perinteiseen tapaan oma yhdistyspöytä, jossa esitellään yhdistyksen toimintaa. Pöydässä on myytävänä yhdistyksen julkaisuja, mm. uusinta Kosmoskynää ja tietenkin Tuoretta verta -opasta (verevään con-tarjoushintaan 15 euroa!). Pöydässä on mahdollisuus myös liittyä jäseneksi.

Tervetuloa mukaan ja Finnconissa nähdään!