Irma Hirsjärvi, Jukka Halme ja Juri Timonen palkinnonjakotilaisuudessa.

Jukka Halmeelle Kosmoskynä-palkinto

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry on myöntänyt Kosmoskynä-palkinnon fandom-aktiivi Jukka Halmeelle. Palkinto myönnettiin scifi-seurojen yhteistyökokouksessa Tampereella lauantaina 3.3.2018. Kosmoskynä-palkinto on Stk:n jakama kunnianosoitus, joka myönnetään henkilölle tai yhteisölle, jonka on katsottu ansiokkaasti edistäneen kotimaista tieteiskirjallisuutta. Palkinto myönnetään suomalaisen scifin aseman parantamiseksi tehdystä elämäntyöstä.

Jukka Halme toimi Helsingin Worldconin puheenjohtajana vuonna 2017, ja Halme on ollut ansiokkaasti nostamassa suomalaista scifiä ja fandomia maailmankartalle. Saamme kiittää häntä myös monista laadukkaista käännöksistä, sillä Halme on toiminut kustantajien esilukijana. Hän on ykkösluokan Suomi-maabrändäri, joka pystyy juomaan pöydän alle kenet tahansa — lukuun ottamatta Hal Duncania. Halme tunnetaan fandom-huumorin jalostajana, ja hän on luontainen koomikko. Ennen kaikkea kiitämme häntä Stk:n tukemisesta, kirjoittajien tukemisesta ja siitä, että hän on ollut kentän sisäänheittäjä.

Kosmoskynä-palkinnon aiemmat saajat:

1985: Kari Mäentaka
1987: Tom Ölander
1987: Veikko Rekunen
1988: Jyrki Ijäs
1991: Leena Peltonen
1992: Toni Jerrman
1995: Raimo Nikkonen
1996: Turun Science Fiction -seura
2000: Juhani Hinkkanen
2001: Johanna Sinisalo
2006: Liisa Rantalaiho
2014: Pasi Karppanen
2016: Irma Hirsjärvi

Kuvat: Pyry Palermo ja Sari Polvinen