Kosmoskynän 1/18 kirjoituskutsu: Ursula K. Le Guinin perintö

Vuoden ensimmäisen Kosmoskynä-numeron valmistelu alkaa! Tällä kertaa lehteen haetaan kirjoituksia erityisesti teemalla URSULA K. LE GUININ PERINTÖ – kts. täkyt & toiveet alta. Kaikkien kirjoitusten deadline on maaliskuun 25. päivä (su) kello 23:59:59, ja ne tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimitus@kosmoskyna.net (toivotut tiedostoformaatit docx/rtf)

Artikkelin tai esseen tapauksessa olisi suotavaa, että lähestyt toimitusta ensin aiheen luonnoksella/synopsiksella. Olethan silloin ajoissa, eli mailaa meille jo helmikuun aikana.

* TEEMASTA *

Ursula K. Le Guinin merkitys myöhemmille kirjoittajasukupolville on häkellyttävän suuri. Le Guin haastoi valtarakenteet, lumosi nuoret ja sai aikuiset katsomaan tuttuja asioita uusista näkökulmista. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi: hänen vaikutuksestaan sinuun lukijana, kirjoittajana, ajattelijana, ihmisenä. Mitä tarinoita, hahmoja ja maailmoja muistelet lämmöllä? Mikä niissä toimii, mikä on kirjoittajalle arvokkainta?

Toisaalta Le Guin oli humanisti, runoilija, esseisti ja suorasanainen yhteiskuntakriitikko, jonka spekulatiiviset maailmat kertoivat omamme mahdollisuuksista. Voit pohtia hänen utopioitaan, feminismiään, anarkismiaan tai vaikkapa antropologisia näkemyksiään. Tarjoa myös novelleja, joista välittyy leguinilainen henki, erityisesti yhteiskunnallisuus, tai jotka kommentoivat muuten hänen elämäntyötään.