Luovan työn vaiheet -kirjoituspaja Tampereella la 25.11.2017 klo 11-17

Kipuiletko editoinnin ja tekstin työstämisen vaiheiden kanssa? Onko sinun vaikea hahmottaa, milloin teksti on valmis, ja milloin se vaatii vielä työstämistä? Miten ihmeessä voi paitsi kehittää tekstejään, kehittyä itse kirjoittajana?

Tervetuloa pohtimaan näitä ja monia muita kysymyksiä Luovan työn vaiheet -pajaan Tampereelle la 25.11.2017 klo 11-17! Päivän aikana käsitellään paitsi tekstin vaiheita ja työstämisen kipupisteitä myös kirjoittajana kehittymistä ja erilaisia harjoittelun tapoja. Luovan työn ongelmia lähestytään poikkitaiteellisesti: lainaamme harjoittelu- ja työkäytänteitä musiikin puolelta, missä luovan työn tekijöitä on jo pitkään valmennettu systemaattisesti.

Aamupäivän taiteilijavieraan orkesterimuusikko ja musiikkipedagogi Reetta Näätäsen kanssa pohdimme, mitä luovan työn käytänteitä kirjoittajat voisivat omaksua musiikin kentältä. Käsitellään mm. tulkinnan työstämisen vaiheita ja sitä, miten hyvin ne ovat sovellettavissa tekstin eri versioiden työstämiseen.

Iltapäivällä kirjoitetaan raapale tai vapaamuotoinen lyhytnovelli aamupäivällä keskustelluilla tekniikoilla. Tekstistä työstetään ohjatusti useita versioita ja pyritään hahmottamaan, miten paljon määrätietoinen toimitustyö voi lyhyessäkin ajassa parantaa oman tekstin tasoa.

Alustava osallistumismaksu  max 15€ jäsenille (max 20€ ulkopuoliset; rahoitus vielä tarkentumatta). Paja sopii hyvin myös pohjustukseksi ensi kevään Teksti on rikki! -lyhytkurssille, missä pureudumme oman tekstin analyysin työkaluihin ja korjaamisen tapoihin. Ilmoittautumiset osoitteeseen spefi.tampere@gmail.com ti 21.11.2017 mennessä (max 12 osallistujaa). Kerrothan ilmoittaumisen yhteydessä nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, oletko STK:n jäsen sekä mahdollisen erityisruokavalion kahvitarjoilua varten. Työpajan ohjaa Reetta Vuokko-Syrjänen.