Käsikirjoituksesta kirjaksi -leiri 17.6. ja 26.8.

Kurssipäivät la 17.6. klo 10-18 sekä la 26.8. klo 10-18

Tampereella, Pirkkalaiskirjailijoiden tiloissa, osoitteessa Sammonkatu 2, 33540 Tampere

 

Kenelle: Kurssi on tarkoitettu tieteis-, fantasia- tai kauhuromaania tai novellikokoelmaa valmistelevalle kirjoittajille, jotka kaipaavat käytännön tietoa käsikirjoituksen rakentamiseen, viimeistelyyn ja julkaisemiseen.

Kurssimaksu: 30 euroa (50 euroa ei-jäsenet). Kurssi on saanut avustusta Taiteen edistämiskeskuksesta ja sen järjestäjänä on Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry

Kouluttaja: Kirjailija, kustannustoimittaja Anne Leinonen, jolla on kokemusta kirjan prosessista suunnittelusta lopputuotteen valmistumiseen saakka.

Kurssin tavoite

Kurssin aikana jokaiselle osallistujalle tehdään henkilökohtainen suunnitelma: katsotaan käsikirjoituksen vaatimat työvaiheet, tehdään aikataulu, tarvittaessa saatekirje ja etsitään soveltuvat kustantamot tai omakustannereitti.

Kurssille tulon edellytyksenä on, että osallistujalla on käsikirjoituksesta vähintään pitkälle työstetty synopsis, mielellään kirjoitettuna raakaversio tai jo pitkällä oleva käsikirjoitus. Kurssin ennakkotehtävä ja kurssin aikana tehtävät työt liittyvät käsikirjoitukseen.

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen 15.5.2017 mennessä osoitteeseen usvazine@gmail.com

Esittele lyhyesti muutamalla lauseella työn alla oleva projekti ja sen vaihe. Kurssille otetaan 10 osallistujaa. Jos ilmoittautumisia tulee määräaikaan mennessä enemmän, vetäjä valitsee soveltuvimmat hankkeet mukaan kurssille.

Kurssin ohjelma

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävä 1: Kirjoita kirjaideasi tiivistelmä. Teoksen nimi, mistä se kertoo, millaista tematiikkaa käsittelee, kenelle se on suunnattu. Jos mahdollista, kerro miten olet ajatellut teoksen saattaa lukijoille. Max. 2 sivua.

Ennakkotehtävä 2: Kirjan juonisynopsis ja/tai, step by step -lukurakenne tai kolme ensimmäistä lukua. Osallistuja voi toimittaa molemmat tai vain toisen ohjaajalle.

Ennakkotehtävistä tulee tarkemmat ohjeet kurssilaisille!

Huom. Aineistot jaetaan ennakkoon koko ryhmälle, ja niitä käsitellään luottamuksellisesti.

Lauantai 17.6.

Luento: Käsikirjoituksesta kirjaksi. Esitelmä ja keskustelua, kysymyksiä

Ennakkotehtävien purku: Kirjaidea sekä juonisynopsis / step by step

Keskustelua: Mitä asioita nousi päivän jälkeen esille? Osallistujien omat kysymykset ja ongelmakohdat.

Välitehtävä kesäksi

Kunkin kurssilaisen oman tilanteen perusteella kirjoitettavaksi tulee jokin seuraavista

  • Synopsis uusittuna

  • Rakenne uusittuna

  • Alkuluvut uusittuna

  • Saatekirje

Lauantai 26.8.

Luento: Omakustanne, palvelukustanne vai täyskustanne? Käytännön tietoa kustannusalasta kirjailijan ja omakustantajan näkökulmasta. Milloin teksti on valmis ja miten lähestyä kustantajaa? Milloin omakustanne tai palvelukustanne on hyvä vaihtoehto ja miten kustantaa itse? Mistä apua tekstin viimeistelyyn, taittamiseen ja kirjan valmistamiseen?

Välitehtävien putkaminen

Oman suunnitelman täydentäminen

Keskustelua, osallistujien omat kysymykset

Jälkihoito

Tarvittaessa ryhmä jatkaa keskustelua verkon kautta.

 

Järjestäjä: Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry

tieteiskirjoittajat.net