Liikkeestä sanaksi – luovan kirjoittamisen päiväleiri Tampereella la 6.5.2017 klo 10-17

Kirjoitatko tarinoita taisteluista, muttet hahmota, miltä oma keho tuntuu liikkuessa? Oletko kokenut upean hetken liikkuessasi, muttet osaa pukea sitä sanoiksi? Haluaisitko osata kirjoittaa tarinoita, joissa lukija voi eläytyä jokaiseen liikkeeseen ja kosketukseen? Etsitpä tapaa sanoittaa tanssia, taistelua tai vaikka kehosta irtautumisen kokemuksia, tämä on leiri juuri sinulle!

Aamupäivän liikkeellisessä pajassa herätellään kehotietoisuutta ja liikkeen aistimista. Syvennytään liikkeeseen yksin ja vuorovaikutuksessa toisiin, sanallistamista unohtamatta. Osallistuminen ei edellytä mitään liikunnallisia erityistaitoja, vaan lähtökohdaksi riittää arkiliikkuminen. Osallistujat voivat myös vapaasti säädellä liikkeen laatua ja voimakkuutta omien tarpeidensa ja rajojensa mukaisesti. Liikepajan ohjaa tanssija ja somaattisten liikemenetelmien ohjaaja Antti Marjakangas.

Kokemuksia puretaan iltapäivällä ensin yhteisesti (ohjaajana Reetta Vuokko-Syrjänen). Tämän jälkeen jakaudutaan työstämään kokemuksia tekstimuotoon kahdessa teemoitetussa pienryhmässä.

  • Tila ja suunta: miten kolmiulotteinen maailma siirretään kaksiulotteiselle paperille – kirjailija Saara Henriksson
  • Minä vs hän: kertojan vaikutus liikkeen kokemisessa ja sen kuvaamisessa – kirjailija Christine Thorel

Kurssi ei edellytä aiempaa kokemusta luovasta liikkumisesta eikä luovasta kirjoittamisesta, vaan soveltuu hyvin kaiken tasoisille kirjoittajille, tai vaikkapa yhtä hyvin liikunnanharrastajalle, joka haluaa sanoittaa liikuntakokemustaan. Edistyneet kirjoittajat taas voivat ohjatussa pienryhmätyöskentelyssä saada täsmäapua kehollisuuden kuvaamisen ongelmiin.

Ilmoittautuminen la 29.4.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen spefi.tampere@gmail.com. Mahdolliset lisäkysymykset samaan osoitteeseen. Leirimaksu 25€ (STK:n jäsenille 20€) kattaa opetuksen lisäksi iltapäiväkahvin. Kerrothan ilmoittaumisen yhteydessä nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, oletko STK:n jäsen sekä mahdollisen erityisruokavalion kahvitarjoilua varten. Jos tiedät jo olevasi kiinnostunut tietystä teemaryhmästä, tai sinulla on omia kysymyksiä, joita haluat tutkia, voit kertoa näistä jo ilmoittautumisen yhteydessä.

Leirin järjestää Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry Taiteen edistämiskeskuksen tuella.